30 Ocak 2008 Çarşamba

DUMLUPINAR UNiVERSiTESi-Merkez Kampusu

Dumlupınar Üniversitesi

Merkez Kampüs

Dumlupınar Üniversitesi Merkez Kampüsü, 7502 dönümlük bir alanda yer almaktadır. Kampüse giriş, Üniversite inşaatlarının mimari felsefesi olan Osmanlı-Selçuklu yapımı tarzında, gelen insanları kucaklayan formda, ortada iki büyük kulenin yer aldığı yanlara doğru küçülen kuleler ve bu kulelerin arasındaki kemerli girişlerin olduğu taş kapıdan sağlanmaktadır. Kampüs alanında mevcut yapılanma ile gelişme alanlarını ayıran, kampüsü çevreleyen geniş bir ring yolu oluşturulmuş ve fakülte bloklarının içine taşıtların girmesi engellenmiştir. Taşıt ve yaya sirkülasyon alanları birbirinden büyük ölçüde kesilmiş, kontrollü bir şekilde sağlanmıştır.

Kampüs giriş kapısından girildiğinde 160X300 m boyutlarında büyük bir meydan yer almaktadır. Giriş kapısının karşısında, kapı ile aynı aksta Rektörlük binası yer almaktadır.

Meydanın sağ ve sol tarafında Fen-Edebiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve bu fakültelerin dekanlık ve öğretim binaları bulunmaktadır. Meydanda, giriş kapısı ile Rektörlük binası aksında kaskatlı havuzlar yapılmıştır. Havuzlar ile Rektörlük binası arasında üniversitemizin simgesi olan Dumlupınar Anıtı yapılmaktadır.

Merkez Kampüsün doğu cephesinde Kızılbayır denilen tepenin hemen üst kısmında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi dekanlık ve öğretim binaları ile Sağlık Yüksekokulu bulunmaktadır. Üniversitemizin Merkez Kütüphanesi ve Hastanesi de burada hizmet vermektedir. Merkez Kampüsde ayrıca çeşitli açık spor tesisleri bulunmaktadır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayın blog yöneticisi bloğunuzda paylaştığınız makaleler çok dikkatimizi çekti. İç açıcı bilgiler vermişsiniz. Notebook özel servisi olarak başarılarınızın devamını dileriz.